Scientific Library of Tomsk State University

   E-catalog        

Normal view MARC view

The Power of the Terroir: the Case Study of Prosecco Wine (Record no. 356208)

MARC details
000 -Маркер записи
Контрольное поле постоянной длины 03808nam a22004935i 4500
001 - Контрольный номер
Контрольное поле vtls000484038
005 - Дата корректировки
Контрольное поле 20210922065618.0
007 - Кодируемые данные (физ. описан.)
Контрольное поле постоянной длины cr nn 008mamaa
008 - Кодируемые данные
Контрольное поле постоянной длины 140715s2013 sz | s |||| 0|eng d
020 ## - Индекс ISBN
ISBN 9783034806282
-- 978-3-0348-0628-2
024 7# - Прочие стандартные номера
Стандартный номер 10.1007/978-3-0348-0628-2
Источник номера doi
035 ## - Системный контрольный номер
Системный контрольный номер to000484038
040 ## - Источник каталогиз.
Служба первич. каталог. Springer
Служба, преобразующая запись Springer
Организация, изменившая запись RU-ToGU
050 #4 - Расстановочный код библ. Конгресса
Классификационный индекс S1-S972
072 #7 - Код предметной/темат. категории
Код предметной/темат. категории TVB
Источник кода bicssc
072 #7 - Код предметной/темат. категории
Код предметной/темат. категории TEC003000
Источник кода bisacsh
082 04 - Индекс Дьюи
Индекс Дьюи 630
Номер издания 23
100 1# - Автор
Автор Tomasi, Diego.
Роль лиц author.
9 (RLIN) 413547
245 14 - Заглавие
Заглавие The Power of the Terroir: the Case Study of Prosecco Wine
Физический носитель electronic resource
Ответственность by Diego Tomasi, Federica Gaiotti, Gregory V. Jones.
260 ## - Выходные данные
Место издания Basel :
Издательство Springer Basel :
-- Imprint: Springer,
Дата издания 2013.
300 ## - Физическое описание
Объем X, 248 p. 185 illus., 95 illus. in color.
Иллюстрации/тип воспроизводства online resource.
336 ## - Тип содержимого
Тип содержимого text
Content type code txt
Source rdacontent
337 ## - Средство доступа
Средство доступа computer
Media type code c
Source rdamedia
338 ## - Тип носителя
Тип носителя online resource
Carrier type code cr
Source rdacarrier
505 0# - Примечание о содержании
Содержание The Knowledge of the Viticultural Area and of its Wines -- The Glera Grape Variety -- Study on the Origins of Quality: Formulation of the Investigation -- Climate -- Phenology -- Soils -- Water and Soil Water Availability -- Glera ’s Crop Yield and Grape Quality Responses to Environmental Variations -- Microstructure of the Grape: Aromatic Precursors in Relationship to Climate Variation, Microclimate and Growing Practices -- Organoleptic Characteristics of the Wines -- Representative Terroirs in the DOCG Prosecco -- Using Geospatial Technologies to Better Understand Terroir -- The Role of Landscape in the Productive Context and in the Quality of Prosecco Wine.
520 ## - Аннотация
Аннотация This book draws on an eight-year study carried out in the DOCG Prosecco area of Italy, a wine region known worldwide. It is unique in the sense that it is based on one of the most comprehensive investigations into terroir zoning ever performed in Italy. By drawing attention to the complex interrelations between environmental and human factors that influence the growth and production of the Glera grape, the study illustrates the distinct correlation between a wine and its ‘terroir’. It shows that the morphology of the sites, the meso and microclimate, the soil, the grapevine planting density, the trellising system, the yield of the vineyard, and the vine water status in the summer lead to unique combinations of grape maturity, acidity, and aroma that ultimately influence the sensory properties of the wines produced. Furthermore, the book details numerous technical and agronomic considerations, specific to the “Glera” grape variety, for different production strategies, including a section on the impact of climate change on cv “Glera” phenology. “The Power of the Terroir: the Case Study of Prosecco Wine” represents a valuable resource for anyone involved in studies or research activities in the fields of viticulture, climatology, agronomic sciences or soil sciences, but is also of interest to vine growers, professionals in the wine industry, and wine enthusiasts in general.
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика Life Sciences.
9 (RLIN) 295653
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика Biotechnology.
9 (RLIN) 303552
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика Food science.
9 (RLIN) 566222
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика agriculture.
9 (RLIN) 566215
650 14 - Тематические рубрики
Основная рубрика Life Sciences.
9 (RLIN) 295653
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Agriculture.
9 (RLIN) 566216
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Food Science.
9 (RLIN) 566223
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Biotechnology.
9 (RLIN) 303552
700 1# - Другие авторы
Другие авторы Gaiotti, Federica.
Роль лиц author.
9 (RLIN) 413548
700 1# - Другие авторы
Другие авторы Jones, Gregory V.
Роль лиц author.
9 (RLIN) 413549
710 2# - Другие организации
Организация/юрисдикция SpringerLink (Online service)
9 (RLIN) 143950
773 0# - Источник информации
Название источника Springer eBooks
856 40 - Электронный адрес документа
URL <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-0348-0628-2">http://dx.doi.org/10.1007/978-3-0348-0628-2</a>
912 ## - Coursera for Campus: онлайн курсы для ТГУ
Coursera for Campus: онлайн курсы для ТГУ ZDB-2-SBL
999 ## - Системные контрольные номера (Koha)
biblionumber (Koha) 356208

No items available.