Normal view
MARC view
The Power of the Terroir: the Case Study of Prosecco Wine (Record no. 356208)
[ view plain ]
000 -Маркер записи | |
---|---|
Контрольное поле постоянной длины | 03808nam a22004935i 4500 |
001 - Контрольный номер | |
Контрольное поле | vtls000484038 |
005 - Дата корректировки | |
Контрольное поле | 20210922065618.0 |
007 - Кодируемые данные (физ. описан.) | |
Контрольное поле постоянной длины | cr nn 008mamaa |
008 - Кодируемые данные | |
Контрольное поле постоянной длины | 140715s2013 sz | s |||| 0|eng d |
020 ## - Индекс ISBN | |
ISBN | 9783034806282 |
-- | 978-3-0348-0628-2 |
024 7# - Прочие стандартные номера | |
Стандартный номер | 10.1007/978-3-0348-0628-2 |
Источник номера | doi |
035 ## - Системный контрольный номер | |
Системный контрольный номер | to000484038 |
040 ## - Источник каталогиз. | |
Служба первич. каталог. | Springer |
Служба, преобразующая запись | Springer |
Организация, изменившая запись | RU-ToGU |
050 #4 - Расстановочный код библ. Конгресса | |
Классификационный индекс | S1-S972 |
072 #7 - Код предметной/темат. категории | |
Код предметной/темат. категории | TVB |
Источник кода | bicssc |
072 #7 - Код предметной/темат. категории | |
Код предметной/темат. категории | TEC003000 |
Источник кода | bisacsh |
082 04 - Индекс Дьюи | |
Индекс Дьюи | 630 |
Номер издания | 23 |
100 1# - Автор | |
Автор | Tomasi, Diego. |
Роль лиц | author. |
9 (RLIN) | 413547 |
245 14 - Заглавие | |
Заглавие | The Power of the Terroir: the Case Study of Prosecco Wine |
Физический носитель | electronic resource |
Ответственность | by Diego Tomasi, Federica Gaiotti, Gregory V. Jones. |
260 ## - Выходные данные | |
Место издания | Basel : |
Издательство | Springer Basel : |
-- | Imprint: Springer, |
Дата издания | 2013. |
300 ## - Физическое описание | |
Объем | X, 248 p. 185 illus., 95 illus. in color. |
Иллюстрации/тип воспроизводства | online resource. |
336 ## - Тип содержимого | |
Тип содержимого | text |
Content type code | txt |
Source | rdacontent |
337 ## - Средство доступа | |
Средство доступа | computer |
Media type code | c |
Source | rdamedia |
338 ## - Тип носителя | |
Тип носителя | online resource |
Carrier type code | cr |
Source | rdacarrier |
505 0# - Примечание о содержании | |
Содержание | The Knowledge of the Viticultural Area and of its Wines -- The Glera Grape Variety -- Study on the Origins of Quality: Formulation of the Investigation -- Climate -- Phenology -- Soils -- Water and Soil Water Availability -- Glera ’s Crop Yield and Grape Quality Responses to Environmental Variations -- Microstructure of the Grape: Aromatic Precursors in Relationship to Climate Variation, Microclimate and Growing Practices -- Organoleptic Characteristics of the Wines -- Representative Terroirs in the DOCG Prosecco -- Using Geospatial Technologies to Better Understand Terroir -- The Role of Landscape in the Productive Context and in the Quality of Prosecco Wine. |
520 ## - Аннотация | |
Аннотация | This book draws on an eight-year study carried out in the DOCG Prosecco area of Italy, a wine region known worldwide. It is unique in the sense that it is based on one of the most comprehensive investigations into terroir zoning ever performed in Italy. By drawing attention to the complex interrelations between environmental and human factors that influence the growth and production of the Glera grape, the study illustrates the distinct correlation between a wine and its ‘terroir’. It shows that the morphology of the sites, the meso and microclimate, the soil, the grapevine planting density, the trellising system, the yield of the vineyard, and the vine water status in the summer lead to unique combinations of grape maturity, acidity, and aroma that ultimately influence the sensory properties of the wines produced. Furthermore, the book details numerous technical and agronomic considerations, specific to the “Glera” grape variety, for different production strategies, including a section on the impact of climate change on cv “Glera” phenology. “The Power of the Terroir: the Case Study of Prosecco Wine” represents a valuable resource for anyone involved in studies or research activities in the fields of viticulture, climatology, agronomic sciences or soil sciences, but is also of interest to vine growers, professionals in the wine industry, and wine enthusiasts in general. |
650 #0 - Тематические рубрики | |
Основная рубрика | Life Sciences. |
9 (RLIN) | 295653 |
650 #0 - Тематические рубрики | |
Основная рубрика | Biotechnology. |
9 (RLIN) | 303552 |
650 #0 - Тематические рубрики | |
Основная рубрика | Food science. |
9 (RLIN) | 566222 |
650 #0 - Тематические рубрики | |
Основная рубрика | agriculture. |
9 (RLIN) | 566215 |
650 14 - Тематические рубрики | |
Основная рубрика | Life Sciences. |
9 (RLIN) | 295653 |
650 24 - Тематические рубрики | |
Основная рубрика | Agriculture. |
9 (RLIN) | 566216 |
650 24 - Тематические рубрики | |
Основная рубрика | Food Science. |
9 (RLIN) | 566223 |
650 24 - Тематические рубрики | |
Основная рубрика | Biotechnology. |
9 (RLIN) | 303552 |
700 1# - Другие авторы | |
Другие авторы | Gaiotti, Federica. |
Роль лиц | author. |
9 (RLIN) | 413548 |
700 1# - Другие авторы | |
Другие авторы | Jones, Gregory V. |
Роль лиц | author. |
9 (RLIN) | 413549 |
710 2# - Другие организации | |
Организация/юрисдикция | SpringerLink (Online service) |
9 (RLIN) | 143950 |
773 0# - Источник информации | |
Название источника | Springer eBooks |
856 40 - Электронный адрес документа | |
URL | <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-3-0348-0628-2">http://dx.doi.org/10.1007/978-3-0348-0628-2</a> |
912 ## - Coursera for Campus: онлайн курсы для ТГУ | |
Coursera for Campus: онлайн курсы для ТГУ | ZDB-2-SBL |
999 ## - Системные контрольные номера (Koha) | |
biblionumber (Koha) | 356208 |
No items available.