Scientific Library of Tomsk State University

   E-catalog        

Normal view MARC view

The Impact of Climate Change and Bioenergy on Nutrition (Record no. 355988)

MARC details
000 -Маркер записи
Контрольное поле постоянной длины 03911nam a22005415i 4500
001 - Контрольный номер
Контрольное поле vtls000482898
005 - Дата корректировки
Контрольное поле 20210922065539.0
007 - Кодируемые данные (физ. описан.)
Контрольное поле постоянной длины cr nn 008mamaa
008 - Кодируемые данные
Контрольное поле постоянной длины 140711s2012 ne | s |||| 0|eng d
020 ## - Индекс ISBN
ISBN 9789400701106
-- 978-94-007-0110-6
024 7# - Прочие стандартные номера
Стандартный номер 10.1007/978-94-007-0110-6
Источник номера doi
035 ## - Системный контрольный номер
Системный контрольный номер to000482898
040 ## - Источник каталогиз.
Служба первич. каталог. Springer
Служба, преобразующая запись Springer
Организация, изменившая запись RU-ToGU
050 #4 - Расстановочный код библ. Конгресса
Классификационный индекс QC902.8-903.2
072 #7 - Код предметной/темат. категории
Код предметной/темат. категории RNPG
Источник кода bicssc
072 #7 - Код предметной/темат. категории
Код предметной/темат. категории SCI026000
Источник кода bisacsh
072 #7 - Код предметной/темат. категории
Код предметной/темат. категории SCI042000
Источник кода bisacsh
082 04 - Индекс Дьюи
Индекс Дьюи 577.27
Номер издания 23
100 1# - Автор
Автор Thompson, Brian.
Роль лиц editor.
9 (RLIN) 413182
245 14 - Заглавие
Заглавие The Impact of Climate Change and Bioenergy on Nutrition
Физический носитель electronic resource
Ответственность edited by Brian Thompson, Marc J. Cohen.
260 ## - Выходные данные
Место издания Dordrecht :
Издательство Springer Netherlands :
-- Imprint: Springer,
Дата издания 2012.
300 ## - Физическое описание
Объем XVI, 120 p.
Иллюстрации/тип воспроизводства online resource.
336 ## - Тип содержимого
Тип содержимого text
Content type code txt
Source rdacontent
337 ## - Средство доступа
Средство доступа computer
Media type code c
Source rdamedia
338 ## - Тип носителя
Тип носителя online resource
Carrier type code cr
Source rdacarrier
505 0# - Примечание о содержании
Содержание 1. Summary -- 2. Introduction -- 3.World Food Insecurity and Malnutrition: Scope, Trends, Causes and Consequences -- 4. Climate Change, Food Security and Nutrition -- 5. Nutrition and Bioenergy -- 6. Policies and Programmes for Improving Nutrition -- 7. Conclusions and Recommendations -- 8. References -- 9. Appendices.
520 ## - Аннотация
Аннотация Climate changes will affect food production in a number of ways. Crop yields, aquatic populations and forest productivity will decline, invasive insect and plant species will proliferate and desertification, soil salinization and water stress will increase. Each of these impacts will decrease food and nutrition security, primarily by reducing access to and availability of food, and also by increasing the risk of infectious disease. Although increased biofuel demand has the potential to increase incomes among producers, it can also negatively affect food and nutrition security. Land used for cultivating food crops may be diverted to biofuel production, creating food shortages and raising prices. Accelerations in unregulated or poorly regulated foreign direct investment, deforestation and unsustainable use of chemical fertilizers may also result. Biofuel production may reduce women’s control of resources, which may in turn reduce the quality of household diets. Each of these effects increases risk of poor food and nutrition security, either through decreased physical availability of food, decreased purchasing power, or increased risk of disease. The Impact of Climate Change and Bioenergy on Nutrition articulates the links between current environmental issues and food and nutrition security. It provides a unique collection of nutrition statistics, climate change projections, biofuel scenarios and food security information under one cover which will be of interest to policymakers, academia, agronomists, food and nutrition security planners, programme implementers, health workers and all those concerned about the current challenges of climate change, energy production, hunger and malnutrition.
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика Environmental sciences.
9 (RLIN) 303120
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика Nutrition.
9 (RLIN) 142671
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика Public health.
9 (RLIN) 301321
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика agriculture.
9 (RLIN) 566215
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика Climatic changes.
9 (RLIN) 306391
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика Sustainable development.
9 (RLIN) 134872
650 14 - Тематические рубрики
Основная рубрика environment.
9 (RLIN) 303989
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика climate change.
9 (RLIN) 306392
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Nutrition.
9 (RLIN) 142671
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Agriculture.
9 (RLIN) 566216
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Sustainable Development.
9 (RLIN) 134872
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Public Health.
9 (RLIN) 301321
700 1# - Другие авторы
Другие авторы Cohen, Marc J.
Роль лиц editor.
9 (RLIN) 413183
710 2# - Другие организации
Организация/юрисдикция SpringerLink (Online service)
9 (RLIN) 143950
773 0# - Источник информации
Название источника Springer eBooks
856 40 - Электронный адрес документа
URL <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-94-007-0110-6">http://dx.doi.org/10.1007/978-94-007-0110-6</a>
912 ## - Coursera for Campus: онлайн курсы для ТГУ
Coursera for Campus: онлайн курсы для ТГУ ZDB-2-EES
999 ## - Системные контрольные номера (Koha)
biblionumber (Koha) 355988

No items available.