Scientific Library of Tomsk State University

   E-catalog        

Normal view MARC view

Non-thermal Food Engineering Operations (Record no. 355101)

MARC details
000 -Маркер записи
Контрольное поле постоянной длины 03981nam a22004935i 4500
001 - Контрольный номер
Контрольное поле vtls000482335
005 - Дата корректировки
Контрольное поле 20210922065308.0
007 - Кодируемые данные (физ. описан.)
Контрольное поле постоянной длины cr nn 008mamaa
008 - Кодируемые данные
Контрольное поле постоянной длины 140711s2012 xxu| s |||| 0|eng d
020 ## - Индекс ISBN
ISBN 9781461420385
-- 978-1-4614-2038-5
024 7# - Прочие стандартные номера
Стандартный номер 10.1007/978-1-4614-2038-5
Источник номера doi
035 ## - Системный контрольный номер
Системный контрольный номер to000482335
040 ## - Источник каталогиз.
Служба первич. каталог. Springer
Служба, преобразующая запись Springer
Организация, изменившая запись RU-ToGU
050 #4 - Расстановочный код библ. Конгресса
Классификационный индекс QD1-999
072 #7 - Код предметной/темат. категории
Код предметной/темат. категории PN
Источник кода bicssc
072 #7 - Код предметной/темат. категории
Код предметной/темат. категории SCI013000
Источник кода bisacsh
072 #7 - Код предметной/темат. категории
Код предметной/темат. категории TEC012000
Источник кода bisacsh
082 04 - Индекс Дьюи
Индекс Дьюи 540
Номер издания 23
100 1# - Автор
Автор Ortega-Rivas, Enrique.
Роль лиц author.
9 (RLIN) 161772
245 10 - Заглавие
Заглавие Non-thermal Food Engineering Operations
Физический носитель electronic resource
Ответственность by Enrique Ortega-Rivas.
260 ## - Выходные данные
Место издания Boston, MA :
Издательство Springer US,
Дата издания 2012.
300 ## - Физическое описание
Объем XIV, 362 p.
Иллюстрации/тип воспроизводства online resource.
336 ## - Тип содержимого
Тип содержимого text
Content type code txt
Source rdacontent
337 ## - Средство доступа
Средство доступа computer
Media type code c
Source rdamedia
338 ## - Тип носителя
Тип носителя online resource
Carrier type code cr
Source rdacarrier
490 1# - Серия
Заглавие серии Food Engineering Series,
ISSN серии 1571-0297
505 0# - Примечание о содержании
Содержание Part I. Introductory Aspects -- 1. Classification of Food Processing and Preservation Operations -- 2. Common Preliminary Operations: Cleaning, Sorting, Grading -- 3. Materials Handling in the Food Industry -- 4. Size Reduction -- 5. Size Enlargement -- 6. Mixing and Emulsification -- 7. Separation Techniques for Solids and Suspensions -- 8. Membrane Separations -- 9. Electromagnetic Radiation: Ultraviolet Energy Treatment -- 10. Ionizing Radiation: Irradiation -- 11. Ultrasound in Food Preservation -- 12. Pulsed Light Technology -- 13. High-Voltage Pulsed Electric Fields -- 14. Ultra-High Hydrostatic Pressure -- 15. Protective and Preserving Food Packaging -- 16. Other Methods.
520 ## - Аннотация
Аннотация A number of food engineering operations, in which heat is not used as a preserving factor, have been employed and are applied for preparation (cleaning, sorting, etc.), conversion (milling, agglomeration, etc.) or preservation (irradiation, high pressure processing, pulsed electric fields, etc.) purposes in the food industry. This book presents a comprehensive treatise of all normally used food engineering operations that are carried out at room (or ambient) conditions, whether they are aimed at producing microbiologically safe foods with minimum alteration to sensory and nutritive properties, or they constitute routine preparative or transformation operations. The book is written for both undergraduate and graduate students, as well as for educators and practicing food process engineers. It reviews theoretical concepts, analyzes their use in operating variables of equipment, and discusses in detail different applications in diverse food processes. Enrique Ortega-Rivas is professor of food process engineering in the Graduate Program of Food Technology at the Autonomous University of Chihuahua. He is on the editorial board of Food and Bioprocess Technology, Food Engineering Reviews, and The Open Food Science Journal, and is an Associate Editor of The Food Science and Technology Letters. A National Researcher of Mexico, Dr. Ortega-Rivas was a Fulbright scholar and has held positions at Food Science Australia, Monash University, and Washington State University. His research interests include alternative food processing technologies, particle technology, and solid-fluid separation techniques.
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика chemistry.
9 (RLIN) 161768
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика Biochemistry.
9 (RLIN) 299060
650 #0 - Тематические рубрики
Основная рубрика Biomedical engineering.
9 (RLIN) 302214
650 14 - Тематические рубрики
Основная рубрика Chemistry.
9 (RLIN) 161768
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Chemistry/Food Science, general.
9 (RLIN) 303270
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Biomedical Engineering.
9 (RLIN) 302214
650 24 - Тематические рубрики
Основная рубрика Biochemistry, general.
9 (RLIN) 566263
710 2# - Другие организации
Организация/юрисдикция SpringerLink (Online service)
9 (RLIN) 143950
773 0# - Источник информации
Название источника Springer eBooks
830 #0 - Заголовок добавочной библ.записи на серию — унифицированное заглавие
Унифицированное заглавие Food Engineering Series,
9 (RLIN) 161774
856 40 - Электронный адрес документа
URL <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4614-2038-5">http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4614-2038-5</a>
912 ## - Coursera for Campus: онлайн курсы для ТГУ
Coursera for Campus: онлайн курсы для ТГУ ZDB-2-CMS
999 ## - Системные контрольные номера (Koha)
biblionumber (Koha) 355101

No items available.