Normal view
MARC view
Non-thermal Food Engineering Operations (Record no. 355101)
[ view plain ]
000 -Маркер записи | |
---|---|
Контрольное поле постоянной длины | 03981nam a22004935i 4500 |
001 - Контрольный номер | |
Контрольное поле | vtls000482335 |
005 - Дата корректировки | |
Контрольное поле | 20210922065308.0 |
007 - Кодируемые данные (физ. описан.) | |
Контрольное поле постоянной длины | cr nn 008mamaa |
008 - Кодируемые данные | |
Контрольное поле постоянной длины | 140711s2012 xxu| s |||| 0|eng d |
020 ## - Индекс ISBN | |
ISBN | 9781461420385 |
-- | 978-1-4614-2038-5 |
024 7# - Прочие стандартные номера | |
Стандартный номер | 10.1007/978-1-4614-2038-5 |
Источник номера | doi |
035 ## - Системный контрольный номер | |
Системный контрольный номер | to000482335 |
040 ## - Источник каталогиз. | |
Служба первич. каталог. | Springer |
Служба, преобразующая запись | Springer |
Организация, изменившая запись | RU-ToGU |
050 #4 - Расстановочный код библ. Конгресса | |
Классификационный индекс | QD1-999 |
072 #7 - Код предметной/темат. категории | |
Код предметной/темат. категории | PN |
Источник кода | bicssc |
072 #7 - Код предметной/темат. категории | |
Код предметной/темат. категории | SCI013000 |
Источник кода | bisacsh |
072 #7 - Код предметной/темат. категории | |
Код предметной/темат. категории | TEC012000 |
Источник кода | bisacsh |
082 04 - Индекс Дьюи | |
Индекс Дьюи | 540 |
Номер издания | 23 |
100 1# - Автор | |
Автор | Ortega-Rivas, Enrique. |
Роль лиц | author. |
9 (RLIN) | 161772 |
245 10 - Заглавие | |
Заглавие | Non-thermal Food Engineering Operations |
Физический носитель | electronic resource |
Ответственность | by Enrique Ortega-Rivas. |
260 ## - Выходные данные | |
Место издания | Boston, MA : |
Издательство | Springer US, |
Дата издания | 2012. |
300 ## - Физическое описание | |
Объем | XIV, 362 p. |
Иллюстрации/тип воспроизводства | online resource. |
336 ## - Тип содержимого | |
Тип содержимого | text |
Content type code | txt |
Source | rdacontent |
337 ## - Средство доступа | |
Средство доступа | computer |
Media type code | c |
Source | rdamedia |
338 ## - Тип носителя | |
Тип носителя | online resource |
Carrier type code | cr |
Source | rdacarrier |
490 1# - Серия | |
Заглавие серии | Food Engineering Series, |
ISSN серии | 1571-0297 |
505 0# - Примечание о содержании | |
Содержание | Part I. Introductory Aspects -- 1. Classification of Food Processing and Preservation Operations -- 2. Common Preliminary Operations: Cleaning, Sorting, Grading -- 3. Materials Handling in the Food Industry -- 4. Size Reduction -- 5. Size Enlargement -- 6. Mixing and Emulsification -- 7. Separation Techniques for Solids and Suspensions -- 8. Membrane Separations -- 9. Electromagnetic Radiation: Ultraviolet Energy Treatment -- 10. Ionizing Radiation: Irradiation -- 11. Ultrasound in Food Preservation -- 12. Pulsed Light Technology -- 13. High-Voltage Pulsed Electric Fields -- 14. Ultra-High Hydrostatic Pressure -- 15. Protective and Preserving Food Packaging -- 16. Other Methods. |
520 ## - Аннотация | |
Аннотация | A number of food engineering operations, in which heat is not used as a preserving factor, have been employed and are applied for preparation (cleaning, sorting, etc.), conversion (milling, agglomeration, etc.) or preservation (irradiation, high pressure processing, pulsed electric fields, etc.) purposes in the food industry. This book presents a comprehensive treatise of all normally used food engineering operations that are carried out at room (or ambient) conditions, whether they are aimed at producing microbiologically safe foods with minimum alteration to sensory and nutritive properties, or they constitute routine preparative or transformation operations. The book is written for both undergraduate and graduate students, as well as for educators and practicing food process engineers. It reviews theoretical concepts, analyzes their use in operating variables of equipment, and discusses in detail different applications in diverse food processes. Enrique Ortega-Rivas is professor of food process engineering in the Graduate Program of Food Technology at the Autonomous University of Chihuahua. He is on the editorial board of Food and Bioprocess Technology, Food Engineering Reviews, and The Open Food Science Journal, and is an Associate Editor of The Food Science and Technology Letters. A National Researcher of Mexico, Dr. Ortega-Rivas was a Fulbright scholar and has held positions at Food Science Australia, Monash University, and Washington State University. His research interests include alternative food processing technologies, particle technology, and solid-fluid separation techniques. |
650 #0 - Тематические рубрики | |
Основная рубрика | chemistry. |
9 (RLIN) | 161768 |
650 #0 - Тематические рубрики | |
Основная рубрика | Biochemistry. |
9 (RLIN) | 299060 |
650 #0 - Тематические рубрики | |
Основная рубрика | Biomedical engineering. |
9 (RLIN) | 302214 |
650 14 - Тематические рубрики | |
Основная рубрика | Chemistry. |
9 (RLIN) | 161768 |
650 24 - Тематические рубрики | |
Основная рубрика | Chemistry/Food Science, general. |
9 (RLIN) | 303270 |
650 24 - Тематические рубрики | |
Основная рубрика | Biomedical Engineering. |
9 (RLIN) | 302214 |
650 24 - Тематические рубрики | |
Основная рубрика | Biochemistry, general. |
9 (RLIN) | 566263 |
710 2# - Другие организации | |
Организация/юрисдикция | SpringerLink (Online service) |
9 (RLIN) | 143950 |
773 0# - Источник информации | |
Название источника | Springer eBooks |
830 #0 - Заголовок добавочной библ.записи на серию — унифицированное заглавие | |
Унифицированное заглавие | Food Engineering Series, |
9 (RLIN) | 161774 |
856 40 - Электронный адрес документа | |
URL | <a href="http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4614-2038-5">http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4614-2038-5</a> |
912 ## - Coursera for Campus: онлайн курсы для ТГУ | |
Coursera for Campus: онлайн курсы для ТГУ | ZDB-2-CMS |
999 ## - Системные контрольные номера (Koha) | |
biblionumber (Koha) | 355101 |
No items available.