Scientific Library of Tomsk State University

   E-catalog        

Image from Google Jackets
Normal view MARC view

Наименования кисломолочных продуктов в якутском языке в сравнении с лексическими параллелями в других тюркских и монгольских языках И. А. Данилов

By: Данилов, Игорь АльбертовичMaterial type: ArticleArticleOther title: Names of cultured-milk foods in the yakut language in comparison with lexical parallels in other turkic and mongolian languages [Parallel title]Subject(s): якутский язык | кисломолочные продукты | фоноструктурный анализGenre/Form: статьи в сборниках Online resources: Click here to access online In: Актуальные проблемы лингвистики и литературоведения. Вып. 21 : сборник материалов VII XXI Международной научно-практической конференции молодых ученых 16-18 апреля 2020 г. Вып. 21. С. 142-145Abstract: Статья посвящена сравнительному анализу наименований кисломолочных продуктов в якутском языке с лексическими параллелями в других тюркских и монгольских языках в фоноструктурном аспекте. Материалом исследования послужили 14 однокомпонентных основ в якутском языке, обозначающих кисломолочные продукты, и 66 репрезентаций в других тюркских и монгольских языках. The article is devoted to comparative analysis of the names of cultured-milk foods in the lexical language and other Turkic and Mongolian languages in the phonostructural aspect. 14 one-component stems of the Yakut language served as the material of the research work, denoting cultured-milk foods and 66 representations in other Turkic and Mongolian languages.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
No physical items for this record

Библиогр.: 8 назв.

Статья посвящена сравнительному анализу наименований кисломолочных
продуктов в якутском языке с лексическими параллелями в других тюркских и
монгольских языках в фоноструктурном аспекте. Материалом исследования
послужили 14 однокомпонентных основ в якутском языке, обозначающих
кисломолочные продукты, и 66 репрезентаций в других тюркских и монгольских
языках.
The article is devoted to comparative analysis of the names of cultured-milk foods
in the lexical language and other Turkic and Mongolian languages in the
phonostructural aspect. 14 one-component stems of the Yakut language served as the material of the research work, denoting cultured-milk foods and 66 representations in
other Turkic and Mongolian languages.

There are no comments on this title.

to post a comment.